Radiofontänen

Radiofontänen


Attitydförändring? Ja, tack!

November 27, 2015

Världen förändras ständigt och just nu känns det som om vi lever i ett öppet sår. Men för att parafrasera Willy Kyrklund, vi kanske kan födas ur det där såret. Med anledning av regeringens skärpta asylpolitik funderar vi i dagens program på hur vi faktiskt bäst hjälper människor i den aktuella politiska situationen. Är det grundläggande mänskliga attityder som måste förändras?

I svallvågorna efter terrordådet i Paris kretsar våra tankar kring religion, fundamentalism och vad som krävs av oss för att inte skapa marginalisering. Om en extrem grupp kidnappar religion, dess historia och symbolik, ligger då lösningen inom religionen själv? Vi lever i en sekulariserad västvärld, men vilken plats bör religionen egentligen ha i samhället och debatten? Och är det inte ironiskt att IS och SD bägge drömmer sig tillbaka till en gyllene tid som aldrig var?

Det finns mycket ilska i världen just nu. Men vilken roll spelar ilskan i vår privata och personliga sfär? När blir den en drivkraft och när blir den en kvarnsten? Radiofontänen funderar.

Tysklandsbarndom, tidsflykt och daglig, sinnlig berusning - Radiofontänen ger en någorlunda vardagligt attitydförändrande radioshow!