Radiofontänen

Radiofontänen


Skolan, sexualiteten och…midsommar?

June 18, 2015

Vad anser du är viktigt i skolan? Om det är något som aldrig är inaktuellt så är det skoldebatten. Ska det vara katederundervisning och kadaverdisciplin eller flumskola och elevstyre? Sanningen kanske inte existerar i ytterligheterna och i dagens program ger vi oss ut på Malmös gator för att höra vad stadens invånare tycker att man ska fokusera på. Och är det möjligt att inte fastna i analysen för analysens skull om man har över trehundra universitetspoäng, med en utbildning som sträcker sig från filosofi över bibelstudier till teknisk fysik? I en personlig betraktelse över studier lär vi oss att det enda vi lär oss är hur lite vi vet.

Freud pratade om libido och thanatos som två sidor av människans sexualitet. Vi funderar på hur skolan påverkar våra barn till att se världen ur ett normerat heterosexuellt perspektiv.

Hur ser Gud egentligen på vår sexualitet? Bryr han sig? Och hur ser vi egentligen på sexualiteten hos människor med psykisk ohälsa? Har de verkligen sex överhuvudtaget? Radiofontänen anser att det räcker nu!

Maktkoncept, förvaltardagböcker och en naggande god publik - Radiofontänen önskar en någorlunda vardagligt glad midsommar!