Radiofontänen

Radiofontänen


Hur ser ditt politiska ansvar ut?

June 12, 2015

Tar vi egentligen ett politiskt ansvar när vi röstar partipolitiskt? Eller gör vi det bara för att döva vårt eget existentiella dåliga samvete? I dagens Radiofontän diskuterar vi politik som ett sätt förhålla sig till livet. Och vad det innebär att ta ett individuellt politiskt ansvar. Är det möjligt i dagens samhälle?
Tobias Billström uttalade sig om att nyanlända svenskar ska visa tacksamhet, och rev upp en medial storm. Vad innebär det egentligen att ha ett humanistiskt förhållningssätt till andra människor? Båtflyktingar dör i mängder i Medelhavet när de försöker ta sig till västvärlden. Vad händer när de som är där inte längre är där utan här? Vad är ordet solidaritet värt när vi själva berörs? Att vara en humanitär är svårt nog i teorin, det gäller att undvika att bli det i praktiken - då blir det komplicerat på riktigt.
Vi tittar lite närmare på föreningslivet i Sverige. Håller det på att dö ut? Stannar unga människor hellre hemma på internet än att engagera sig i en klassisk svensk social interaktion?
Frågetecken, mathumor och melonglassmusik i stora lass - Radiofontänen bjussar på en någorlunda vardagligt politisk radioshow!