Radiofontänen

Radiofontänen


Är det paranormala normalt?

October 07, 2016

 

Tror du på spöken? Har du upplevt något övernaturligt? Hur ser du på telepati och prekognition? För många är tron på saker vi inte kan förklara något som hör barndomen till. Men vad säger vi då om kvantfysiken? I dagens program ger vi oss in i den paranormala världen. Parapsykologi kallas den forskningsgren som försöker titta vetenskapligt på fenomen normen bedömer som övernaturliga. Hur bevisar vi egentligen något som allra oftast är en individuell upplevelse? Är det så att vi som Svenssons motarbetar och normerar dem som försöker prata om paranormala företeelser?

Hur förhåller sig filosofin till det övernaturliga? Naturlagar styr oss och enligt Spinoza är det övernaturliga fenomen som vetenskapen ännu inte känner till, och därmed naturliga. Och mellan vetenskapen och tron står individen.

Många människor lever med att höra röster. Hur förklarar vi det? Och hur lär man sig att hantera och leva med sina röster?

Sömneffektivitet, brev till svärmor och hepatit C - Radiofontänen bjuder på en någorlunda vardagligt paranormal radioshow!