Radiofontänen

Radiofontänen


Vad flyr du ifrån?

August 26, 2016

 

 

Under kommande veckor fokuserar vi på begreppet flykt. Ur allehanda perspektiv. Aldrig förr har så många människor varit på flykt undan krig, svält och fattigdom. Hur inkluderar vi detta faktum i vår vardag?
I dagens program pratar vi om flykt på det personliga planet. Alla har vi erfarenhet av att fly på något sätt. Men hur använder du din graviditet som flyktmedel? Gång på gång? Vi bjuder på en självutlämnande personlig berättelse.

Missbruk är en tydlig flyktmetod. Det sjunker lägre ner i åldrarna och i Malmö ökar den synliga droghandeln. Hur är det att leva som missbrukare som tjugoåring, att förlora vårdnaden av sin dotter, att bli misshandlad och få alla tänderna utslagna, att åka in och ut på behandlingshem? Hur kommer man hel ur det?

Hur viktigt är det egentligen med fysisk träning? Medicin, missbruk och psykisk ohälsa betyder ofta en stark inverkan på din hälsa. I Malmö finns en friskvårdsklubb för människor med just psykisk ohälsa. Radiofontänen slår ett slag för träning. Vem vet, kanske det till och med kan skapa sexig hälsa?

Vuxenensamhet, skruvad skräck och existentiell livepoesi - Radiofontänen ger en någorlunda vardagligt flyktbenägen radioshow!