Radiofontänen

Radiofontänen


Jaget och schlagern

May 12, 2016

Hur skapar man sig ett nytt jag? Hur gör man egentligen för att omforma sig, såväl kroppsligen och själsligen? I dagens program möter vi två olika perspektiv på de frågorna och bägge kommer fram till att bemötandet från andra spelar en betydande roll. För att kunna gå ner ordentligt i vikt är naturligtvis kosten och motionen bärande men också hur andra människor möter dig i ditt strävande.Vem känner sig motiverad att förlora kilon när omvärlden påpekar hur tjock du är? Hur accepterar man en själslig ohälsa för sig själv när psykosen och aggressiviteten plötsligt slår till? När teveapparaterna talar till dig och du besvarar isolering på psyk med att metodiskt pinka ner alla hörn i rummet? I ett blottande självporträtt står just vårdpersonals bemötande i fokus för förändring och acceptans.

Sommarlovet står inför dörren och vi fortsätter att titta tillbaka på den personliga barndomsupplevelsen av den eviga sommaren. Schlagerfestivalen hägrar den också och vi undersöker vilken publikens absoluta favoritschlager är.

Vi bjuds dessutom på fantastisk livesång av operaskolade Andreas! Inte ett öga är torrt när han sjunger Selahs You raise me up.

Skördeskräck, Heather Nova och debuterande programledare - Radiofontänen stämmer upp i en någorlunda vardagligt schlagerfixerad radioshow!