Radiofontänen

Radiofontänen


Psykakut och bemötande

April 15, 2016

Malmöpsykiatrin var i blåsväder under 2015, vilket fått oss på redaktionen att tänka på och prata om hur bemötandet inom vården ser ut just nu. Har det skett några förändringar? Och hur ser egentligen ett gott bemötande ut? Vår publik reagerar på frågan och några av de svar vi får är att det är viktigt att bli betrodd, mötas av ansvarstagande läkare, och att den fysiska miljön spelar stor roll.
I programmet gästas vi av Carina G Carlsson, enhetschef på psykakut i Malmö. Med henne pratar vi bland annat om hur personalen arbetar med suicidprevention, hur man är en närvarande och lyhörd chef och hur en vanlig dag på psykakut ser ut.

Programmet söker visa på relationsskapande perspektiv inom psykiatrin. Kränker psykiatrin människor eller erbjuds alla god vård? Inget är entydigt och Radiofontänens medarbetare berättar om sina egna erfarenheter.

Två intensiva och frågvisa programledare lotsar oss genom ett program som bemöter och berör med ett angeläget tema och åter bjuder Radiofontänen in till en någorlunda vardaglig radioshow med ett aktuellt och angeläget tema.