Radiofontänen

Radiofontänen


Vilken är din favoritserietidning?

April 11, 2016

Ja, just det. Läste du mycket serier när du var liten? Kanske du gör det fortfarande? I dagens program besöker vi seriegalleriet Rum för serier i Malmö och kollar in deras utställningar om skräck och filmens förhållande till seriernas värld. Vi får en pratstund med Jakob Hallin från Seriefrämjandet och diskuterar seriernas betydelse för kultur, jämställdhet och politik. Och allt slutar med ett upprop till skolministern!

Vi låter publiken prata om favoritseriefigurer och gensvaret är stort. Kalle Anka, Modesty Blaise, Fantomen, Stålmannen, Asterix, Spindelmannen, Zorro, Lucky Luke, Tintin, Buster, Knockout-Charlie - persongalleriet som svischar förbi är stort. Och då kan vi lägga till en bekännelse om en science-fiction- och aliens-omvändelse!

Sista delen av Ett stycke kvinnohistoria bjuder vi på. Och till det en reflektion över vad det kan betyda att formulera sin egen berättelse och dela upplevelser ur sitt liv - framför allt för berättaren själv.

Mitt i natten-texter, David Bowie och improviserande programledare - Radiofontänen tecknar en någorlunda vardaglig radioshow!