Radiofontänen

Radiofontänen


Vad kom först? Påskharen eller ägget?

March 31, 2016

Vad har påskharen och Kaspar Hauser gemensamt? De är iallafall med i Radiofontänens påskprogram! Vi greppar påsken med hela handen och funderar på återuppståndelse-symboliken. Har du upplevt att livet har återvänt? Publiken engagerar sig och vi konstaterar att även stillastående klockor visar rätt tid någon gång under dygnet. Dessutom går vi på Moomsteatern och tittar på deras uppsättning av Kaspar Hauser och försöker koppla ihop påsk, normer och delaktighet.

Terrordåden fortsätter i Europa och våra tankar går ut till offer och anhöriga i Bryssel. Med utgångspunkt i den personliga reaktionen och rädslan, och med hjälp av Manneken Pis, Tintin och Jaques Brel, diskuterar vi extremism, utanförskap och klassperspektiv.

Hur tusan funkar det att jobba med människor med missbruk och psykisk ohälsa när man själv sitter fast i hasch och amfetamin? Inte så bra. Vi fortsätter med del fyra av Ett stycke kvinnohistoria.

Onda helgon, lömska påskharar och äggfärgningstips - Radiofontänen bjuder på en någorlunda vardagligt återuppstånden radioshow!