Freddie talar fritt med ...

Freddie talar fritt med ...


#2 Freddie talar fritt med Ibrahim Baylan

September 02, 2014

Idag släpper vi det andra podcast programmet i serien "Freddie talar fritt " idag med Ibrahim Baylan. Här talar vi om brytningen mellan nationell o kommunal politik  kanske tom  lite om världen utanför våra gränser.

Freddie talar fritt är programmet där du får höra morgondagens socialdemokratiska beslutsfattare presentera sina visioner, idelogier och ideer hur samhället kommer att bli efter den 14/9 om vi får ditt förtroende. Följ länken ovan o lyssna och kom gärna med synpunkter till freddie.lundqvist@sollentuna.se.

I #2  av Freddie talar fritt med Ibrahim Baylan samtalar vi om kopplingen mellan skolpolitiken på nationell och lokal nivå , hör ihop med våra focusområden  jobb/vård och omsorg/bostäder och har en stark  koppling till  framtidens samhällsbygge.

 

Valet den 14 september handlar om vilken skolpolitik vi vill ha i Sverige och  Sollentuna i framtiden.

Om vi får ditt förtroende att leda Sverige och Sollentuna så är jag och Baylan överens om  att prioritera följande:

Investera 37,8 miljoner kronor i en satsning för att göra läraryrket i Sollentuna mer attraktivt – bland annat genom högre löner, mer tid med eleverna, mindre administration, fler karriärsmöjligheter och ökad kompetensutveckling. (Finansieras nationellt på 30,8 mkr samt med en särskild satsning från Sollentuna med 7 miljoner)
Påbörja snarast rekryteringen av minst 30 nya lärare i en satsning på att minska Sollentunas skolklasser – vi vill ge eleverna i de tidiga åldrarna mer tid med sin lärare, det går före nya skattesänkningar
Fler specialpedagoger för tidiga insatser – pedagogisk forskning pekar på att snabba insatser för barn som riskerar att hamna efter är en nyckel i att nå höga kunskapsmål. Vi anställer minst sju nya specialpedagoger. Rusta Sollentunas skolor – våra elever förtjänar fräscha, moderna skollokaler.
Vi investerar 5 miljoner för bättre lärandemiljö för våra barn.

Klicka på länken ovan och  njut en stund av idelogier o förslag i en härlig blandning