Engagemangspodden

Engagemangspodden


Latest Episodes

Ledarskap i en mångfacetterad framtid
May 14, 2019

Ett fullspäckat avsnitt där vi får lyssna på Ewa Skoog Haslum som är ledare i toppen av det Svenska Försvaret. Hon är Sveriges enda kvinnliga Flottiljamiral och arbetar som vice rektor på Försvarshögskolan.

Chatboten som stöttar föräldrars mentala hälsa
May 08, 2019

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du serieentreprenören John Airaksinen, psykolog och tidigare journalist. John är journalisten som sadlade om och som nu lever i gränssnittet mellan psykologin, skrivandet och de nyskapande digitala tjänsterna.

Att fatta bra beslut i en föränderlig och komplex omvärld
April 16, 2019

Vi är inte så logiska och rationella som vi tror och ju mer vi inser det desto bättre beslut kan vi ta. Att ta beslut i en föränderlig, snabbfotad och komplex omvärld kräver mod och ett tydligt ansvarstagande.

Reklamen och engagemanget
April 04, 2019

Möt Hedvig Hagvall Bruckner — en engagerad copywriter med aktivistådra. Hon brinner för en ansvarstagande reklambransch, att väcka känslor och att tydliggöra det allmänmänskliga som man kan förenas kring.

Att mäta för att kunna agera på rätt saker!
March 26, 2019

Engagemangspodden gästas denna gång av Johannes Midtbö, vd på Populum. Populum erbjuder pulsmätningar för att mäta och visualisera medarbetarnas upplevelser i arbetsmiljö och genom förändringsresor.

Kommunikation för ett ökat välmående och engagemang
March 19, 2019

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Emma Egnell, etnolog och ekonom. Emma är kommunikationsnörden som är medgrundare till initiativen HejEngagemang! och HejDigitalt! Hon är även grundare av medarbetarkommunikationsbyrån Brand New Communication.

Vad är motivation?
March 11, 2019

I detta avsnitt gästas vi av Stefan Söderfjäll som är doktor i psykologi, författare till ett helt gäng ledarskapsböcker och som verkligen brinner för motivation och ledarskap. Välkommen till ett svindlande och engagerande samtal kring ledarskap,

På vilket sätt hänger kreativitet och engagemang ihop?
March 07, 2019

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Teo Härén, kreativitetsexpert, succéförfattare och välkänd föreläsare. Han är otroligt intresserad av kreativitet och hur den uppstår eller inte uppstår.

En professionell drömmare
February 28, 2019

Ta del av Staffans berättelser när han åker på turné med "Ung företagsamhet" där han lockar fram engagemang, framtidstro, snällhet, inkludering och tron på sig själv.

Hur ökar man engagemanget i en organisation som ska läggas ned?
February 18, 2019

I detta avsnitt av Engagemangspodden möter du Julia Fabo, HR-strateg på Radiotjänst i Kiruna.